header banner
Default

"Ho feite spilleren" på Facebook erklærte: "Jeg er blitt hacket"


Håndballaget Vipers spilte for noen dager siden mot Byåsen og vant med knapp margin 32-29.

I et Facebook-kommentarfelt etter kampen ble både spillere og dommere slaktet av salgs- og markedssjef i Vipers, Christer Paulsen, og arrangementsansvarlig i samme klubb, Aleksander Kristiansen.

I en av kommentarene skriver Paulsen følgende:

«Sava å ræva vi var».

Deretter nevnes en rekke spillere med navn. Kristiansen svarer med at det «var sykt mye som ikke stemte. Også dommerne da!»

«De er så satans dårlige», svarer Paulsen om dommerne.

Paulsen skriver videre at Kristiansen ble filmet på TV, og at det er viktig at han «prøver å være nøytral», og ikke klager på dommerne.

Videre i meldingsutvekslingen refererer Paulsen til en av spillerne i Byåsen som «ho feite til Byåsen».

Til dette svarer Kristiansen at «det ikke er lov å si feit i dagens samfunn, man må si enorm», en referanse til Roald Dahl-debatten som har gått den siste uken.

Spilleren det refereres til sier til Nettavisen at hun ikke ønsker å bruke energi på folk som ikke vil henne vel. Les hele hennes svar lenger ned i artikkelen.

Nettavisen har også forsøkt å få kontakt med daglig leder i Vipers, foreløpig uten hell.

– Noen prøver å sverte meg

VIDEO: How to find out if your Facebook has been hacked (and fix it)
CNET

Da Nettavisen konfronterer Paulsen med uttalelsene på Facebook, gir han følgende forklaring:

– Det er ikke jeg som har svart her. Min konto er blitt tatt. Det er helt forferdelig, og vi prøver å komme til bunns i det.

Også på sin Facebook-side har Paulsen lagt ut et innlegg der han skriver at han har blitt hacket.

«Dersom noen har fått meldinger fra min instakonto eller Facebook-side de siste 24 timene så er siden min blitt hacket. Jeg har kommet for øre at noen prøver å sverte meg, klubben og andre.»

Det Sunniva (26) gjør med armen, er det nesten ingen andre som kan: – Spesielt

– Forferdelig

VIDEO: How Facebook & Instagram accounts are hacked by Malware
The PC Security Channel

Overfor Nettavisen er Paulsen klar på at han heier på håndballspillerne, og at han ikke står inne for det som ble skrevet på Facebook.

– Tror du noen har en agenda mot deg?

– Det er jo et vilt spørsmål. Det er helt forferdelig. Jeg står ikke inne for dette. Hvorfor gjør folk eller sier folk sånn? Jeg oppfører meg stort sett veldig greit. Kanskje noen ønsker å sverte klubben. Jeg sitter med en forferdelig smak i munnen. Jeg digger disse jentene og det jeg holder på med. Jeg vet ikke hvorfor folk har lyst til å være så brutale, sier Christer Paulsen.

Han sier videre at han har ingen anelse om hvem som kan ha gjort dette, og at han har vært for naiv.

– De har fått tak i passordet mitt og satt i gang en dialog med Aleksander. Kanskje noen enten hadde lyst til å være morsomme eller sverte. Dette er dessverre sånn som kan skje. Det er et nettroll.

I 2010 stormet det rundt Paulsen da han kalte daværende idrettsdommer Svein-Erik Edvartsen en «tandooridommer» i et Facebook-innlegg. På daværende tidspunkt jobbet Paulsen som Start-leder.

– Du var i hardt vær for ti år siden for rasisme, også da med et innlegg på Facebook. Nå er det «body shaming». Ser du en sammenheng?

– Nå må jeg korrigere deg. Det var ikke rasisme. Dette var så lenge siden, dette har jeg bøtet for for lenge siden. Jeg la meg også da paddeflat.

– Ingenting med rasisme å gjøre

VIDEO: Can a deactivated Facebook account be traced?
Science·WHYS

Aleksander Bergh Kristiansen, den andre personen i meldingsutvekslingene, sier han stusset på kommentarene som kom fra Paulsen.

– Jeg skjønte tidlig at noe var galt, og jeg prøvde å svare med humor. Jeg synes ikke dommerne leverte, og da er det lov å leve seg inn i kampen. Jeg har ikke sagt noe stygt eller gjort noe galt, sier Kristiansen til Nettavisen.

Vedrørende «enorm»-kommentaren om kroppen til en av Byåsens spillere, sier Kristiansen følgende:

– Det var et forsøk på humør, men jeg legger meg paddeflat.

Kristiansen forteller også at han vet om flere håndballklubber som har blitt hacket i Rema 1000-ligaen.

Trist

VIDEO: How to Check if your Facebook account is hacked and how to fix and or prevent hacking
Windows, computers and Technology

Daglig leder i håndballaget Byåsen, Torbjørn Balstad, reagerer på meldingsutvekslingen:

– Det er trist hvis man har en sånn humor. Det er mange forskjellige spillere, i mange forskjellige størrelser. Dette er godt trente elitespillere. Spilleren som de refererer til trener like mye som alle andre. De legger seg paddeflat fordi de blir kontaktet av mediene.

Samtidig understreker han at det er vanskelig å uttale seg når man ikke helt vet hva som har skjedd.

– Det er ikke noe vondt blod mellom Vipers og Byåsen, avslutter han.

Byåsen-spilleren som det refereres til har sett skjermbildene, og ønsker ikke at Nettavisen skal omtale henne med fullt navn.

– Det er selvfølgelig kjedelig å høre noen uttale seg slik, enten det gjelder meg eller andre. Men jeg har ingen kontroll over hva andre velger å kommentere. Når det er sagt så har jeg jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag. Jeg trener som alle andre utøvere for å nå mine mål. Men så er det slik at vi alle har ulik kropp. Jeg har tro på at idretten skal være for alle – helt uavhengig av utseende.

Nettavisen har understreket overfor spilleren at Paulsen hevder seg hacket.

– Spekulasjoner rundt hacking velger jeg ikke å kommentere. Opplevelsen gjør jo selvfølgelig noe med meg, men jeg ønsker ikke å bruke energi på noen som ikke vil meg vel, legger hun til.

Spilleren håper sportsmiljøet kan lære av slike hendelser, så færre må stå i hets.

– Det er en hyggelig gjeng som møter meg hver gang jeg er i Aquarama. Jeg velger å ikke la denne hendelsen påvirke hvordan jeg ser på Vipers som klubb eller min oppfatning av de jeg kjenner i organisasjonen. Jeg har ikke noe uoppgjort med verken spillere eller supportere, avslutter håndballspilleren.

Har fått hackerhjelp

VIDEO: Scammers are hacking Facebook accounts and it’s putting people’s personal security at risk
Click On Detroit | Local 4 | WDIV

Paulsen sier at han etter hendelsen har koblet på Tommy Rasmussen i selskapet IT-styring. Før Rasmussen ble koblet på hadde Paulsen allerede tatt ned kommentarene fra Facebook-kontoen. Rasmussen har hjulpet med å sikre kontoen.

– Vi har byttet passord på veldig mange kontoer, siden vi ikke kan være sikre. Vi tenker brukernavn og passord er på avveie. Hvis du bruker et passord og det blir lekket, kan du aldri bruke samme passordet noe annet sted, sier Rasmussen til Nettavisen.

– Kan to stykker være pålogget Facebook-kontoen samtidig?

– Ja, hvis du ikke har tofaktorautentisering og bruker samme passord flere steder er det mulig.

Sources


Article information

Author: Scott Padilla

Last Updated: 1703773204

Views: 719

Rating: 4.8 / 5 (55 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Scott Padilla

Birthday: 2008-09-23

Address: 724 Garza Valleys, South Josephstad, NC 44623

Phone: +4857360329387995

Job: Article Writer

Hobby: Video Editing, Rowing, Yoga, Traveling, Badminton, Sculpting, Camping

Introduction: My name is Scott Padilla, I am a capable, resolved, Precious, skilled, courageous, priceless, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.