header banner
Default

Maya adı ne anlama gelir?


Table of Contents

    Maya Farsça kökenli bir isimdir. Her ne kadar eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış ve Türkçede yer alan isim olsa bile, yeni yeni tanınmaya başlamış bir addır. Birçok değişik anlamı bulunduğunu dile getirmek mümkün. Genel olarak anlamı, ‘Asıl, öz, yaratılış ve kendi’ biçiminde ifade edilmektedir.

     Maya İsminin Anlamı

     Kökeni Farsça üzerinden gelen Maya ismi kız çocukları için kullanılan güzel bir ad olarak öne çıkıyor. Bu isim özellikle birçok değişik anlamı ile beraber son dönemlerde ilgi gören güzel isimlerden biridir.

     - Asıl ve öz, kendi veya yaratılış,

     - Bilgi,

     - İktidar ve güç,

     - Dişi deve,

     - Para ve mal,

     - Uzun hava ya da türkü,

     Hem Farsça üzerinden hem Türkçe anlamı ile beraber en beğeni toplayan isimlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Daha çok kız çocukları için değerlendirilen bu güzel isim, ayrıca tarihsel açıdan da önemli bir yere sahiptir. Özellikle antik döneme uzanan Maya İmparatorluğu’nu anlatmaktadır.

     Bu güzel ve özel ismi kız çocuğunuz için değerlendirebilirsiniz. Hem etkileyici ve hoş anlamları hem de telaffuzu üzerinden uyumlu şekilde kullanabilir ya da alternatif olarak listeye ekleyebilirsiniz.

    Sources


    Article information

    Author: Bryan White

    Last Updated: 1703719322

    Views: 377

    Rating: 4.7 / 5 (111 voted)

    Reviews: 99% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Bryan White

    Birthday: 1938-09-01

    Address: 2046 Michael Branch Suite 490, North Roger, OH 39358

    Phone: +3963581711315371

    Job: Nurse

    Hobby: Cycling, Orienteering, Graphic Design, Gardening, Magic Tricks, Video Editing, Coffee Roasting

    Introduction: My name is Bryan White, I am a steadfast, treasured, Colorful, forthright, radiant, rare, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.