header banner
Default

Voor Workspace-gebruikers is Google Bard nu beschikbaar


Google Workspace-gebruikers in landen waarin Bard beschikbaar is kunnen nu vragen stellen aan Google Bard, het ChatGPT-antwoord van Google. In eerste instantie zat dit nog in een soort v,roege toegang, maar nu wordt het verder uitgerold. Als de beheerder van Google Workspace binnen je organisatie dit tenminste inschakelt. Gebeurt dit niet, dan kun je er helaas niet zelf voor zorgen dat je Bard binnen Workspace kunt inzetten.

Bard

VIDEO: AI gebruiken in Google Workspace (Bard-tutorial)
AI Marketing & Creator Tools

Bard is een taalbot die werkt via het LaMDA-taalmodel. Het kan in natuurlijke zinnen antwoorden geven op allerlei soorten vragen. Het doel is dat Bard zo natuurlijk mogelijk antwoord moet geven en het is dan ook een systeem dat blijft doorleren om daar steeds beter in te worden. We konden het al een tijdje testen, maar nu geldt dat ook voor Workspace-accounthouders.

Google schrijft dit in een update op zijn blog, al houdt het de boel erg kort:

Toegang voor Google Workspace-accountsWat: Google Workspace-beheerders kunnen Bard nu inschakelen voor hun domeinen, zodat hun gebruikers toegang krijgen tot Bard via hun Workspace-accounts.
Waarom: Je kunt Bard nu gebruiken voor werk, onderzoek of andere zakelijke behoeften wanneer je bent aangemeld bij je Google Workspace-account dat door de beheerder is ingeschakeld.

Google Bard is nu beschikbaar voor Workspace-gebruikers

Google Workspace

VIDEO: HUGE Bard Update: The Future of Google is Now AI
Matt Wolfe

Workspace-gebruikers baalden al dat zij geen toegang hadden tot Bard, dat in maart online beschikbaar kwam. Het is ook wel wat vreemd, als je bedenkt dat Google wel allerlei kunstmatige intelligentie-toepassingen in de producten van Workspace stopt, zoals Google Documenten. Tegelijkertijd worden die toepassingen weer niet Bard genoemd, dus blijkbaar wil het de chatbot erg gescheiden houden van de verdere kunstmatige intelligentie van het bedrijf.

Bard-instellingen voor accounts binnen Workspace worden in de komende dagen verwacht onder de apps met vroege toegang (early access apps). Bard is de eerste onder die instelling, al zegt Google dat daar op den duur ook andere apps bij gaan komen. Wij hopen vooral dat Bard snel naar meer landen komt, want vooralsnog is Bard (zowel buiten als binnen Workspace) dus niet voor Nederland of België beschikbaar.

Denk jij dat Bard van meerwaarde kan zijn in jouw werk? Deel het in de reacties.

Gerelateerde artikelen

VIDEO: How to Enable Bard AI for Google Workspace Accounts
ServerOK

Sources


Article information

Author: Dennis Coleman

Last Updated: 1704097322

Views: 810

Rating: 4.5 / 5 (86 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dennis Coleman

Birthday: 1943-05-08

Address: 4537 Robert Loaf Suite 786, New Annaside, FL 58796

Phone: +4260279515180469

Job: Speech Therapist

Hobby: Rock Climbing, Chess, Soccer, DIY Electronics, Scuba Diving, Badminton, Running

Introduction: My name is Dennis Coleman, I am a accessible, honest, ingenious, courageous, dear, exquisite, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.