header banner
Default

Hoeveel bitcoins heb je nodig om een Ferrari te kopen?


Table of Contents

  Automerken hadden ook door dat cryptovaluta geen eendagsvlieg is. Elon Musk hield zich vooral bezig met de Dogecoin, maar liet ook Tesla’s over de toonbank gaan in ruil voor bitcoins. In 2021 stopte Musk daarmee vanwege ‘zorgen om het milieu’. Ferrari denkt daar nu anders over. Ferrari’s marketingmanager Enrico Galliera maakt bekend bij Reuters bekend dat je nu een Ferrari kunt kopen met bitcoins.

  Volgens Galliera kreeg Ferrari aanvragen vanuit de markt en deelden Ferrari-dealers verhalen over klanten die vroegen om betalingen met bitcoins. Nu wordt het plan geïmplementeerd en als eerst uitgerold in Amerika. In het eerste kwartaal van 2024 moeten we ook in Europa Ferrari’s kunnen kopen met crypto. In Amerika accepteert Ferrari alleen de munten van Bitcoin, Ether en USDC.

  Ferrari gaat niet zelf handelen in bitcoins. De betalingen gaan via een bedrijf dat BitPay heet, wat schijnbaar een grote jongen is in de wereld van digitale munteenheden. Zij maken vervolgens het bedrag in, eh, echt geld over naar het automerk. Ferrari wilde volgens Galliera koste wat het kost niet zelf handelen in crypto, omdat de waarde van de munten teveel fluctueert.

  Volgens de koers op het moment van dit moment is één Bitcoin 26.391,34 euro waard. Knipper twee keer met je ogen en het bedrag is alweer veranderd. Check dus even wat de digitale munt waard is voor je je order plaatst. De goedkoopste, nieuwe Ferrari is de Roma. Die kost nu 180.085 euro zonder belastingen. Zeg dat ie met belastingen twee ton kost. Daarvoor heb je 7,58 Bitcoin nodig. Wil je safe zitten met eventuele extra belastingen en opties, zet dan 8 bitcoins apart.

  Ferrari 308 GT4 vs Ferrari Roma

  Je kunt straks ook bij officiële Ferrari-dealers betalen met crypto. Daarom zou je dus ook een tweedehands 328 GTS van een ton – in euro’s, voor de duidelijkheid – kunnen betalen met digitale munten. Voor die Ferrari heb je maar 3,78 bitcoins nodig. Best vervelend voor een man die in 2013 een tweedehands Lamborghini Gallardo kocht voor 216,8433 bitcoins. Met de huidige koers zou hij 5,7 miljoen euro hebben betaald.

  Sources


  Article information

  Author: Erik Manning

  Last Updated: 1702703641

  Views: 846

  Rating: 3.7 / 5 (87 voted)

  Reviews: 93% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Erik Manning

  Birthday: 1934-04-30

  Address: 30192 Gaines Knolls, Johnnybury, AL 36688

  Phone: +4846772925374583

  Job: Radio DJ

  Hobby: Animation, Beer Brewing, Snowboarding, Poker, Chess, Rock Climbing, Traveling

  Introduction: My name is Erik Manning, I am a capable, bold, unwavering, unreserved, receptive, brilliant, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.